T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / PURSAKLAR - Medine İmam Hatip Ortaokulu

KÜTÜPHANEMİZ

Okul Kütüphanemiz

Okulumuzda içerisinde 1700 kitabın bulunduğu bir Z-Kütüphane yer almaktadır. Okul kütüphanemiz öğretme ve öğrenmeyi destekleyen çeşitli programlar, hizmetler ve kaynaklar sağlayarak öğrencilerin öğrenmelerini geliştirir. Ayrıca öğrencilerin okuma deneyimlerini destekleyip, öğrencilerimizi kitap okumaya teşvik etmektedir.  

Peki Z-Kütüphane nedir? Z-Kütüphane, Zenginleştirilmiş Kütüphanenin kısaltılması yoluyla elde edilmiş slogandır. Z-Kütüphane estetik ve ergonomik tasarımıyla öğrencilerin okullarda bilgiyi sevme ve öğrenme etkinliklerine imkan veren sosyal etkinlik alanı olarak tanımlamaktadır.

Z-Kütüphanemizin Yapısı

Zenginleştirilmiş Kütüphaneler rengarenk, modern mekan yapısına sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. İnternete bağlı All in One Bilgisayar teknolojileriyle donatılmıştır. Öğrencilerin ulaşımının kolay olması amacıyla okulumuzun giriş katına konumlandırılmıştır.

Ayrıca kütüphanemizden velilerimizde öğrencilerle aynı kurallara tabi olarak faydalanabilirler.

Kütüphane Kuralları

1.Kütüphane kitaplarına işaretleme yapmak, altını çizmek veya yazı yazmak kesinlikle yasaktır.

2.Belirtilen süre içinde iade edilmeyen kitaplar ciddi bir şekilde incelenecek ve kurallara göre ceza uygulanacaktır.

3.Kitabın kötüye kullanılması, yanlış kullanılması veya kaybolması durumunda ilgili kişi kitabı değiştirmek veya kitabın güncel piyasa fiyatını ödemek zorunda kalacaktır.

4.Üyeler, kütüphane mobilya ve gereçlerine iyi bakmalıdır. Kütüphaneden çıkarken de içeri girdiğiniz zamanki gibi bırakmak gereklidir.

5.Kütüphaneye yiyecek ve içecekle girilmez.

6.Kütüphane bilgisayarları sadece akademik amaçlıdır. Bilgisayar ayarlarını kurcalamayınız. İnternet güvenliği kurallarına uyunuz.

7.Kütüphanede sıkı bir düzen ve sessizlik sağlanacak ve gerekirse alçak sesle konuşulacaktır.

8.Kitabınızı iyi durumda tutmak için kaldığınız sayfayı katlamayınız veya herhangi bir kalemle işaretlemeyiniz. Kitap ayracı veya üzerinde yazı olmayan bir kağıt parçası kullanınız.

9.Kütüphanede "açık erişim sistemi" vardır, yani çocukların doğrudan raflara gitmelerine ve kendi seçtikleri kitapları almalarına izin verilir .

10.Kütüphane içerisinde oyun oynamak yasaktır.

11.Okul politikasına uygun olarak aşağıdaki öğelere izin verilmez: kulaklıklar, walkman, ipod'lar, CD çalarlar, cep telefonları, bipleyiciler veya lazer kalemler. 

12.Kütüphanede bir sınıf öğretmeni ile ödev araştırması yapan öğrencilerin, ders sonuna kadar öğretmenleri tarafından ayrılan alanda kalmaları rica olunur.

13.Bir öğrencinin kütüphaneden ayrılmadan önce bilgisayar oturumunu kapatması, bilgisayarının etrafındaki alanı temiz bırakması, sandalyelerini itmesi ve tüm materyalleri bulduğu alanlara geri          götürmesi beklenir.

 Aşağıdaki görsellerden kütüphanemizi detaylı inceleyebilirsiniz.

28-12-202128-12-202128-12-202128-12-202128-12-202128-12-202128-12-202128-12-202128-12-2021

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.12.2021 - Güncelleme: 06.01.2022 10:50 - Görüntülenme: 607
  Beğen | 2  kişi beğendi