ANKARA / PURSAKLAR - Medine İmam Hatip Ortaokulu

TARİHÇE

Okulumuz Başkentimiz Ankara'nın Kuzeyinde Havalanı yolu üzerinde  25 merkez ilçesinden biri olan Pursaklar ilçemizde bulunmaktadır.   Medine İmam Hatip Ortaokulu ismiyle 2014 yılında Hayırsever iş adamı Ali AKINCI tarafından aslında bir yurt binası olarak inşa edildikten sonra Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile yapılan bir protokol ile Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir. Bu devir sonunda okulumuz Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün çalışmaları ile Türkiyenin İLK Hafızlık proje okulu olarak 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında hizmete başlamışıtır. Ayhan ÖZKAN müdürlüğünde çalışmalarına başlayan okulumuz Pursaklar Müftülüğü Ehlibeyt Kuran Kursu ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde ilk öğrencilerini almaya başlamıştır.

Okulumuz yönetmelik gereği akademik kadrosunu ihtiyaçlarına göre şekillendirmekte projede çalışmak isteyen öğretmenler kuruma başvuru yapan öğretmenlerimizin atamaları genel müdürlüğümüzce yapılmaktadır. Hem bulunmuş olduğu ilçeden  hem de il dışından yoğun bir başvuru talebiyle karşılaşılan okulumuz yalnızca 4. Sınıftan 5. Sınıfa geçen erkek öğrenci kontenjanı olan bir proje okuludur. Ailemize katılmak isteyen öğrenciler için bir başvuru sınava yaparak öğrenci alan okulumuz  yaz sürecinde onları hafızlık ön eğitimine hazırlayarak hazırbulunuşluklarını arttırmayı hedeflemektedir. Açıldığı günden bugüne hem hafızlık hem akademik hem de sportif anlamda ulusal ve uluslararası bir çok başarılara imza atan okulumuz Ankara'nın ve ülkemizin göz bebeği bir kurum olma yolunda hızlı adımlarla yoluna devam etmektedir.

Yayın: 05.05.2020 - Güncelleme: 24.12.2022 21:33 - Görüntülenme: 870